Duyurular

Building Markets ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (B.Ü. TUYGAR) tarafından hazırlanan  “Türkiye’de Suriyelilere Ait İşletmelerde Hayatta Kalabilirlik Analizi” raporu yayınlandı.

Building Markets ve B.Ü. TUYGAR tarafından yürütülen “Mülteci Girişimciliği Araştırmaları Mükemmellik Programı-2023” araştırma projesi kapsamında hazırlanan raporun temel amacı Türkiye’de bulunan Suriyelilere ait KOBİ’leri (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) incelemek, başarı ve başarısızlık faktörlerini ortaya koymak ve gelecekteki yatırımcılara yönelik öneriler geliştirmektir.

Raporun Türkçe ve İngilizce özetlerine ve tam raporlarına alttaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Türkçe                     İngilizce                     Raporun Tamamı

 

Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUYGAR) olarak turizm ile farklı disiplinlerin kesişim noktasında bulunan isimler ile düzenlediğimiz "Çok Disiplinli Seminerler” adlı serimiz “Sri Lanka’dan Ordu’ya Sörf Turizmi” başlıklı etkinliğimizle devam ediyor. 15 Kasım 2022 Salı günü saat 17.30'da Hisar Kampüs TUYGAR Merkezi'nde, okulumuz mezunlarından Deniz Toprak ile gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde, “Vona” adlı sörf belgeselinin gösteriminin ardından kendisiyle kısa bir söyleşi gerçekleştireceğiz.

(Vona filmi fragman: https://www.youtube.com/watch?v=f5qDFZ5qlmk )

Konuşmacı Biyografi:

Deniz Toprak Afrika’da bir köyde İngilizce öğreterek başladığı yolculuğunu, Boğaziçi Üniversitesi'nde Kimya Mühendisliği okuyarak devam ettirdi. Uluslararası şirket deneyiminin yanına “Vona” isimli yapım ile film ve belgesel yapımcılığını ekledi. Sri Lanka'da açtığı Mellow Hostel adlı sörf otelinden edindiği tecrübeyle Karadeniz'deki balıkçı kasabalarında sörf okulları kurdu.

Hayallerinin, rüzgârın ve dalganın buluştuğu Karadeniz’de kendilerini sörfle ifade eden nesiller yetiştirmek şimdi en büyük tutkusu..  

Kayıt için formu doldurmanızı rica ederiz: https://forms.gle/JnqUZMK7kDFZe2eD6

Etkinlik Türü: Kısa Film Gösterimi ve Söyleşi

Etkinlik Tarihi ve Saati: 15 Kasım 2022 saat 17:30-19:00 arası

Etkinlik Yeri: Boğaziçi Üniversitesi TUYGAR Merkezi

 

 

 

Seminer, mültecilerin uyum sürecini kolaylaştırmanın ve refahını arttırmanın bir yolu olarak girişimciliğin rolünü tartışacaktır. İki örnek olaydan yola çıkılarak (Türkiye ve İngiltere), mülteci kriziyle ilgili sosyal kaygıların ele alınmasında turizm ve ağırlama girişimciliğinin rolü ele alınacak ve uygulamaya yönelik öneriler tartışılacaktır.

Seminer dili İngilizcedir.

19 Mart 2021

14:00

Zoom Link

http://boun-edu-tr.zoom.us/j/91333491891

Meeting ID: 913 3349 1891
 

The Via Eurasia is a cross border cultural route, which links Italy to Turkey through the Balkans and is composed of individual networks of ancient roads, ranging from the Phrygian Road network, through roads of the Roman Empire, to those of the Ottoman Empire.

As part of the Civil Society Dialogue 5 EU Program, the management and scientific committees of this 5000 km cultural route is preparing to submit an application dossier to the Council of Europe for certification. 

The scientific committee will gather on December 20th via a meeting kindly hosted by the Boğaziçi University’s Tourism Administration Department and BU-Applied Tourism Administration and Research Center. 

During the meeting old road networks from different eras and sustainable tourism aspects of the Via Eurasia will be discussed with open sessions and short presentations. 

 

Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurulu 2017'yi "Uluslararası Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm Yılı" olarak belirledi.

Detaylar için:

http://tourism4development2017.org

Seminer ilk bölümünde video dilinin sanat, iletişim ve aktivizm alanında farklı kullanımlarına ve belgesel, kurmaca, buluntu film gibi farklı video üretim dillerine odaklanacak, ikinci bölümde ise Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün “2017 Uluslararası Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm” yılı yol haritası kapsamında öğrenciler tarafından  turizm, kent, kültür, çeşitlilik, sürdürülebilirlik gibi temalarda yapılacak video projeleri tartışılacaktır. 

UNWTO 2017 Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm Yılı resmi etkinlik takvimini yayınladı.

Takvimin detayları için:

http://www.tourism4development2017.org/news/update-calendar-of-iy-events...

 

 
Sinopale 5 kapsamında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yaratıcı Endüstriler Uygulama ve Araştırma Merkezi Yaz Atölyesi projesi sonuç ürünü olan Bir Kenti Anlamak kitabı, Boğaziçi Üniversitesi Yayını olarak basıldı. Kitap ayrıca elektronik kitap olarak da yayınlandı.

 

Kitap ile ilgili detaylı bilgiye ve kitabın elektronik kopyasına buradan ulaşabilirsiniz.