Tarihçe

B.Ü. TUYGAR Merkezi 1993 tarihinde Av. Halit Ziya Yavuzer, Prof.Dr. Birgül Kutlu Bayraktar, Prof. Dr. Bike Kocaoğlu, Prof.Dr. Meltem Özturan, Prof.Dr. Şükrü Yarcan, Prof.Dr. Sabih Tansal, Prof.Dr. Özer Ertuna ve Prof.Dr. Meral Korzay'ın uzun beyin fırtınası toplantılarının sonunda, B.Ü. Turizm İşletmeciliği Bölümü'nün de desteği ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak, 13 Mayıs 1994 yılında kurulmuştur.

Avukat Halit Yavuzer'in hazırladığı İç Yönetmelik Rektör Yardımcısı Sabih Tansal'ın, yetkili kurulların ve Boğaziçi Üniversitesi Senatosu’nun onayı ile 13 Mayıs 1994 tarihinde 21933 sayılı  Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

B.Ü. TUYGAR Merkezi kurucu üyelerinin önerisi ve çalışmaları sayesinde kurulduğu tarihten itibaren Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgünü'nün (UNWTO) "Affiliate Member" üyesidir. Ayrıca BMDTÖ'nün bilgi ağı (UNWTO Knowledge Network) üyeleri arasındadır.